Groeien

Wat is kwaliteit

Groeien

Als je weet waar je staat, richting is bepaald en je op weg bent, komt onderhoud aan de orde. Op weg gaan is één ding, maar goed blijven nog weer een andere. Dat vraagt om continue monitoring en natuurlijk doorgroeien. Wij houden niet zo van het woord “borgen” an sich. Borgen suggereert dat je ergens aan begint en dat je dat vastzet en dan afrond. Wij geloven meer in een continu proces van kwaliteitsmonitoring waarin ook datgene dat geborgd moet worden weer bijgesteld moet worden. Met andere woorden een continu proces van kwaliteitsverbetering.

Groeien door kwaliteitsverbetering

Wat is kwaliteitsverbetering van onderwijs? Kwaliteit ontstaat op het snijpunt van waar leerlingen, leerkrachten en de maatschappij elkaar raken. Deze drie elementen veranderen continu. Ook al houd je vast aan je onderwijsvisie, de manier waarop je omgaat met deze drie elementen zal steeds weer in beweging moeten zijn. Deze drie elementen zullen telkens veranderen. Jouw leerlingpopulatie verandert. De maatschappelijke opdracht van de school verandert. Jouw ‘leerkrachtenkorps’ verandert. Dus zal je onderwijs en de organisatie waarin dat onderwijs georganiseerd is ook mee moet veranderen. Of niet. Maar ook dan zul je actief moeten blijven onderzoeken waar je staat.

abonnement

Samen

We kunnen samen deze groei die dus eigenlijk ‘continu veranderen’ is, monitoren. Vanuit onze vijf perspectieven kunnen we dit goed monitoren en jouw helpen met het organiseren van interventies als dit nodig is. We kijken samen vanuit deze vijf perspectieven naar jouw school. Eigenlijk helpen we je om weer van voren af aan alles te doordenken. Meer hierover kun je lezen op deze pagina.  Wil je hier meer over weten, neem dan rustig contact met ons op. Dat kan via het contact formulier. Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Ons doel is vooral om van waarde te zijn voor jou. Als onze inschatting is dat we niets kunnen toevoegen, zullen we dat zeggen. Ook dat kan de uitkomst zijn van een gesprek: je doet de goede dingen en ga vooral zo door.

Zij zijn al geïnspireerd

Wat anderen van ons vinden

  Henri Verheij

Een heldere praktische training over het waarderingskader. Het zet je op scherp, laat je reflecteren en levert je concrete en bruikbare handvatten voor jouw school. Prachtige materialen meegeleverd. Aanrader!!

Henri Verheij (interim directeur PO)

Loes Post

Deze training was een van de meest waardevolle trainingen die ik heb bijgewoond sinds ik werk in het onderwijs. Hoe vaak ik mensen tegen kom in het onderwijs die geen tot weinig zicht hebben op het waarderingskader, vind ik verbazingwekkend. Deze training raad ik dan ook iedereen aan, omdat het een fijne, leuke manier is om hier meer over te weten te komen. Het spel wat je meekrijgt is heel veelzijdig en biedt de mogelijkheid om ook anderen in dit onderwerp te enthousiasmeren. De training zelf was goed verzorgd en geregeld; een echte meerwaarde!

Loes Post (Teamleider PC Hoofdcollege- MAVO)

Rene van Eijk

Ik heb in de loop der jaren veel cursussen en 'eendaagsen' mogen volgen en vaak kwam ik erachter dat de kwaliteit te wensen overliet. Deze dag echter niet: kwaliteit over kwaliteit, beter kan je het niet hebben.

Rene van Eijk (interim directeur)

Angele van der Star Een super praktische training om vanuit spelvorm met je team of bestuurder, optimaal te (leren) communiceren over de eigen schoolse onderwijskwaliteit. De training en het spel bieden een handvat om inhoudelijk kennis te nemen van het onderwijsinspectiekader en geven je tegelijkertijd zicht op de stand van zaken van de onderwijskwaliteit van je school. Blinde vlekken worden zichtbaar waardoor je gezamenlijk de dialoog kunt voeren over de gewenste kwaliteitsontwikkeling en het effect daarvan op de leerlingen.


Angele van der Star (interim directeur/ bestuurder)