Webinar Waarderingskader Update 2023

Over deze webinar

Leuk dat je onze Webinar Waarderingskader Update 2023 gaat bekijken. In deze webinar zie je de opname van een online bijeenkomst die is gehouden op woensdag 4 oktober 2023. Deze webinar gaat over de wijzigingen in de waarderingskaders per 1 augustus 2023. Op deze pagina vind je ook de hand-outs van de presentatie. Deze zijn zo aangepast dat ze op volgorde te lezen zijn. De hand-outs openen in een nieuw venster, zodat je ze naast de filmbeelden kunt gebruiken.

De volledige waarderingskaders en de werkvormen om hier actief aan de slag te gaan leer je in de training Waarderingskader in de vingers. Na afloop van deze training ontvang je het spel Waarderingskader in de vingers. Met dit spel kun je spelenderwijs aan de slag met je team met het waarderingskader

We zien je graag terug.

.

Video nieuwe werkvorm

In de webinar presenteren we een nieuwe werkvorm, namelijk De Matrix. Van deze nieuwe werkvorm hebben we ook een video gemaakt, waarin Jelle Admiraal de werkvorm voordoet. Je kunt deze video bekijken via onderstaande link.

Video werkvorm De Matrix

Hand-outs

1. Klik op de afbeelding om de presentatie te openen.

2. Sla de presentatie op en open met Acrobat Reader om de toelichtingen te lezen.

3. Bekijk hieronder de video van de webinar

00:00 Introductie

03:32 Grote lijnen

07:03 Standaard OP0

14:41 Standaard OP3

22:46 Overige aanpassingen

31:15 Nieuwe werkvorm De Matrix

35:24 Afsluiting

Zij zijn al geïnspireerd

Wat anderen van ons vinden

  Henri Verheij

Een heldere praktische training over het waarderingskader. Het zet je op scherp, laat je reflecteren en levert je concrete en bruikbare handvatten voor jouw school. Prachtige materialen meegeleverd. Aanrader!!

Henri Verheij (interim directeur PO)

Loes Post

Deze training was een van de meest waardevolle trainingen die ik heb bijgewoond sinds ik werk in het onderwijs. Hoe vaak ik mensen tegen kom in het onderwijs die geen tot weinig zicht hebben op het waarderingskader, vind ik verbazingwekkend. Deze training raad ik dan ook iedereen aan, omdat het een fijne, leuke manier is om hier meer over te weten te komen. Het spel wat je meekrijgt is heel veelzijdig en biedt de mogelijkheid om ook anderen in dit onderwerp te enthousiasmeren. De training zelf was goed verzorgd en geregeld; een echte meerwaarde!

Loes Post (Teamleider PC Hoofdcollege- MAVO)

Rene van Eijk

Ik heb in de loop der jaren veel cursussen en 'eendaagsen' mogen volgen en vaak kwam ik erachter dat de kwaliteit te wensen overliet. Deze dag echter niet: kwaliteit over kwaliteit, beter kan je het niet hebben.

Rene van Eijk (interim directeur)

Angele van der Star Een super praktische training om vanuit spelvorm met je team of bestuurder, optimaal te (leren) communiceren over de eigen schoolse onderwijskwaliteit. De training en het spel bieden een handvat om inhoudelijk kennis te nemen van het onderwijsinspectiekader en geven je tegelijkertijd zicht op de stand van zaken van de onderwijskwaliteit van je school. Blinde vlekken worden zichtbaar waardoor je gezamenlijk de dialoog kunt voeren over de gewenste kwaliteitsontwikkeling en het effect daarvan op de leerlingen.


Angele van der Star (interim directeur/ bestuurder)