Routekaart naar groei

Routekaart naar groei

De Routekaart naar Groei is onze manier om jouw ontwikkelpotentie en ontwikkelingsrichting in kaart te brengen. De naam zegt het eigenlijk al: we maken samen met jou een routebeschrijving voor hoe jij tot groei van onderwijskwaliteit komt. Wat we hiervoor doen is dat we één of meerdere analysegesprekken voeren. We noemen dit waarderingsgesprekken omdat we vaak zien dat er al heel veel op jouw school aanwezig is dat (nog) geen waardering heeft gekregen. We komen hiervoor bij jou op school. Wat je krijgt is een compleet document met daarin richting en concrete handelingsadviezen om te groeien in kwaliteit. We zetten dit af tegen het waarderingskader. Het waarderingskader is wat ons betreft de ondergrens.

Onze adviseurs hebben hun sporen verdiend in het onderwijs. Ze zijn zelf directeur geweest en hebben (zeer) zwakke scholen begeleid naar een voldoende. Ook hebben ze scholen geholpen die gewoon beter onderwijs wilden geven los van het waarderingskader

Routekaart naar groei
routekaart naar groei

Contact opnemen met Waardeer je kwaliteit

Wil je aan de slag met de Routekaart naar groei? Dan is het handig om even contact met ons op te nemen. Laat een bericht achter via onze contactpagina. Wij bellen je dan zo snel mogelijk terug. Doorgaans is dat binnen twee werkdagen. Meestal is onze werkwijze dan als volgt: we kijken goed naar je vraag. Als wij denken dat we jou kunnen helpen, maken we een afspraak. We komen zo snel mogelijk langs. Ook als je een voorbeeld wilt van hoe zo’n Routekaart naar groei eruit ziet, stuur ons dan even een berichtje.

Mocht je gewoon even willen sparren over wat wij voor je kunnen betekenen? Geen probleem. We bellen je terug en kijken dan of we je verder kunnen helpen en wat je vraag precies is. Wees gerust: we dringen je niets op. We helpen alleen scholen als we zelf ook denken dat we een verschil kunnen maken.

Zij zijn al geïnspireerd

Wat anderen van ons vinden

  Henri Verheij

Een heldere praktische training over het waarderingskader. Het zet je op scherp, laat je reflecteren en levert je concrete en bruikbare handvatten voor jouw school. Prachtige materialen meegeleverd. Aanrader!!

Henri Verheij (interim directeur PO)

Loes Post

Deze training was een van de meest waardevolle trainingen die ik heb bijgewoond sinds ik werk in het onderwijs. Hoe vaak ik mensen tegen kom in het onderwijs die geen tot weinig zicht hebben op het waarderingskader, vind ik verbazingwekkend. Deze training raad ik dan ook iedereen aan, omdat het een fijne, leuke manier is om hier meer over te weten te komen. Het spel wat je meekrijgt is heel veelzijdig en biedt de mogelijkheid om ook anderen in dit onderwerp te enthousiasmeren. De training zelf was goed verzorgd en geregeld; een echte meerwaarde!

Loes Post (Teamleider PC Hoofdcollege- MAVO)

Rene van Eijk

Ik heb in de loop der jaren veel cursussen en 'eendaagsen' mogen volgen en vaak kwam ik erachter dat de kwaliteit te wensen overliet. Deze dag echter niet: kwaliteit over kwaliteit, beter kan je het niet hebben.

Rene van Eijk (interim directeur)

Angele van der Star Een super praktische training om vanuit spelvorm met je team of bestuurder, optimaal te (leren) communiceren over de eigen schoolse onderwijskwaliteit. De training en het spel bieden een handvat om inhoudelijk kennis te nemen van het onderwijsinspectiekader en geven je tegelijkertijd zicht op de stand van zaken van de onderwijskwaliteit van je school. Blinde vlekken worden zichtbaar waardoor je gezamenlijk de dialoog kunt voeren over de gewenste kwaliteitsontwikkeling en het effect daarvan op de leerlingen.


Angele van der Star (interim directeur/ bestuurder)