Waarom Waardeer je kwaliteit

Helderheid en overzicht

Waarom Waardeer je kwaliteit zo krachtig is, komt door wat we veroorzaken. Wij beloven je helderheid en overzicht. Binnen basisscholen is kwaliteit vaak een verzameling van veel details waarover je niet altijd overzicht hebt. Wij helpen je om hoofd- en bijzaken te scheiden en prioriteiten aan te brengen. Onze benaderingswijze zorgt ervoor dat onderwijskwaliteit weer logisch wordt.

Tweeledig

Enerzijds verhogen we kennis. Anderzijds helpen we je een beeld te vormen van hoe jouw school zich verhoudt ten opzichte van het waarderingskader. Tenslotte helpen we je om richting te geven, te bepalen en te leiden. Eigenaarschap van het team is daarbij een fundamentele voorwaarde.

Vernieuwde energie

Vernieuwde energie is niet een term die we zelf bedacht hebben. We krijgen dit terug van veel klanten na een training, gesprek of ontmoeting. Het is één van de redenen waarom Waardeer je kwaliteit zo krachtig is. We denken dat dat komt door het vorige punt: helderheid en overzicht. Op één of andere manier hebben de mensen na een training zin om de volgende dag aan de slag te gaan. Kennelijk zien ze mogelijkheden. En dat is precies waar onze trainingen op gericht zijn: praktisch, concreet en direct toepasbaar. Het spel zorgt ervoor dat je meteen de volgende dag aan de slag kunt.

Expertise

De basis van alles wat we doen is expertise. We zijn drie ervaren (interim)directeuren die de koppen bij elkaar hebben gestoken en dezelfde dingen zagen. En we hebben verschillende manieren om zaken aan te pakken. Die kennis en ervaring willen we graag delen. Een school leiden vraagt stuurmanskunst en die kunt dragen we graag aan je over. We zijn pragmatisch ingesteld waardoor je altijd direct aan de slag kunt. Met het waarderingskader in de hand pakken we graag uitdagingen aan en helpen we jou om de lat hoger te leggen dan het waarderingskader.

Waardeer je kwaliteit

Zij zijn al geïnspireerd

Wat anderen van ons vinden

  Henri Verheij

Een heldere praktische training over het waarderingskader. Het zet je op scherp, laat je reflecteren en levert je concrete en bruikbare handvatten voor jouw school. Prachtige materialen meegeleverd. Aanrader!!

Henri Verheij (interim directeur PO)

Loes Post

Deze training was een van de meest waardevolle trainingen die ik heb bijgewoond sinds ik werk in het onderwijs. Hoe vaak ik mensen tegen kom in het onderwijs die geen tot weinig zicht hebben op het waarderingskader, vind ik verbazingwekkend. Deze training raad ik dan ook iedereen aan, omdat het een fijne, leuke manier is om hier meer over te weten te komen. Het spel wat je meekrijgt is heel veelzijdig en biedt de mogelijkheid om ook anderen in dit onderwerp te enthousiasmeren. De training zelf was goed verzorgd en geregeld; een echte meerwaarde!

Loes Post (Teamleider PC Hoofdcollege- MAVO)

Rene van Eijk

Ik heb in de loop der jaren veel cursussen en 'eendaagsen' mogen volgen en vaak kwam ik erachter dat de kwaliteit te wensen overliet. Deze dag echter niet: kwaliteit over kwaliteit, beter kan je het niet hebben.

Rene van Eijk (interim directeur)

Angele van der Star Een super praktische training om vanuit spelvorm met je team of bestuurder, optimaal te (leren) communiceren over de eigen schoolse onderwijskwaliteit. De training en het spel bieden een handvat om inhoudelijk kennis te nemen van het onderwijsinspectiekader en geven je tegelijkertijd zicht op de stand van zaken van de onderwijskwaliteit van je school. Blinde vlekken worden zichtbaar waardoor je gezamenlijk de dialoog kunt voeren over de gewenste kwaliteitsontwikkeling en het effect daarvan op de leerlingen.


Angele van der Star (interim directeur/ bestuurder)